Aneliesse

Numele blog-ului l-am luat dintr-o frumoasă povestioară. Dar cum e doar un pseudonim, permiteţi-mi să mă prezint: numele meu este Eliza Vaş, m-am născut în 1990 şi sunt din Oradea.

În primul rând, sunt absolventă de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, specializare din cadrul Universităţii din Oradea. Mi-a plăcut atât de mult domeniul academic, încât am decis să-mi continuu studiile de masterat în Cluj-Napoca, la Universitatea Babeş-Bolyai. Programul pe care l-am ales se numeşte “Studii Politice Europene Comparate” şi este realizat în cotutelă cu Universitatea Marne-la-Vallée.

În al doilea rând, sunt o fiinţă dependentă de cele lumeşti. Vorbesc despre voluntariat, în cazul meu. Am început prin clasa a X-a cu diferite acţiuni, dar cel mai important moment din zona non-guvernamentală a fost plasat în anul 2009. Am devenit membră a asociaţiei AIESEC Oradea, unde timp de un an şi jumătate am avut parte de cea mai frumoasă perioadă a studenţiei mele.

Ulterior, m-am implicat în Asociaţia Young Initiative (Bucureşti), a cărei membră dedicată sunt şi în prezent, am avut o frumoasă colaborare cu Revista Manifest şi sunt profund ataşată de clubul Oradea Toastmasters. În primăvara anului (2012), am făcut parte  şi din echipa de organizare a proiectului “Let’s do it, Romania” , colaborare pe care am reluat-o şi pentru ediţia din 2013. Desigur, mai sunt alte câteva zeci de acţiuni, evenimente, proiecte şi activităţi care mi-au făcut cu ochiul şi n-am putut să le refuz. Cred din sufletul că dacă n-ar trebui să am un loc de muncă pentru a mă întreţine, aş face voluntariat toată viaţa.

“The best is yet to come”, spune o vorbă din bătrâni. În 17 septembrie 2012, m-am întors la catedră şi am fost dascăl la clasa a IV-a. Am avut 17 pitici dornici de a face cunoştinţa cu viaţa prin cele mai inovative metode şi aş putea spune că am găsit un loc de muncă pe măsura dorinţelor din trecut: un colectiv binevoitor pe care ţi-e mai mare dragul să-l vezi dimineaţa, o clasă care abia aşteaptă înviorarea de la ora 08:00, un manager deschis la sugestii, o aură de autonomie şi cel mai important – doze zilnice de creativitate. În anul următor, am continuat cu clasa pregătitoare şi chit că am stat doar 5 luni împreună, mi-a fost de ajuns să prind drag de ei.

Ultima, dar nu cea din urmă, este pasiunea pentru scris, reflectată în acest moment prin blogging. La începutul toamnei anului 2013, m-am mutat pe domeniu propriu şi de atunci îmi înşirui gândurile, experienţele şi sugestiile pe acest covor virtual. Având în vedere că reprezintă o prioritate pe agenda dezvoltării profesionale, veţi găsi în următoarea perioadă o serie de articole tot mai bine documentate.

În câteva cuvinte, m-aş putea descrie drept omuleţul acela care merge pe stradă şi este atât de captat de un dram de creativitate, încât uită încotro dorea să ajungă. Citesc mult, scriu când am inspiraţie, mă documentez, pun accent pe cultura generală, îmi promovez oraşul şi ţara, privesc cu bunătate oamenii din jurul meu şi nu las să treacă fără să ştiu că am făcut ceva SUPERCALIFRAGILISTIC.

This is me, welcome to my blog!

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers